fbpx

Als je wordt aangevallen, verweten of bekritiseerd, zegt dat nooit iets over jou persoonlijk.

Blog van Karen Foré, KaFlex

Als je wordt aangevallen, verweten of bekritiseerd, zegt dat nooit iets over jou persoonlijk.

by | nov 19, 2023 | Stress en Pijnvrij

In ons leven worden we vaak geconfronteerd met aanvallen, verwijten, en kritiek. Maar wat als deze confrontaties niet zozeer over de ander gaan, maar een spiegel zijn van onze eigen innerlijke wereld? Diepere emoties en onverwerkte stukken uit onze kindertijd komen vaak naar boven in deze momenten.

Reflectie op reacties

Hoe we op deze situaties reageren, onthult veel over onszelf. Worden we geraakt? Triggert het bepaalde emoties? Dan is het tijd om naar binnen te kijken. Onze kindertijd speelt hierin een cruciale rol; situaties die we destijds niet goed konden verwerken, komen als volwassene opnieuw op ons pad. Dit geeft ons de kans om ze alsnog te doorvoelen, te verwerken, en los te laten.

Trauma’s

Niet alleen wijzelf dragen deze bagage, maar ook de mensen waarmee we in conflict raken. In een soort kosmische dans lijken we gematcht te zijn met anderen, waarbij onverwerkte trauma’s op een ‘kinderachtige’ manier naar boven komen. Het is als een onverwerkt kindstuk dat letterlijk getriggerd wordt.

Elke confrontatie als kans

Hier ligt de essentie: elke confrontatie is een kans tot groei en transformatie. Pijn, stressklachten en zelfs ziekte kunnen dienen als katalysator voor persoonlijke ontwikkeling. Maar makkelijk is het niet; het vereist bewustwording en het opruimen van interne blokkades.

Dualiteit en liefde

Op zielsniveau is er alleen liefde, waardoor de band met anderen onverbrekelijk is. Maar onze aardse realiteit ervaart dualiteit. Het vasthouden aan ‘goed’ en ‘fout’ belemmert groei. In plaats daarvan kunnen we afstand nemen op het aardse vlak en de situatie energetisch benaderen.

Mijn persoonlijke aanpak

Als gids voor zelfonderzoek en transformatie bied ik enkele stappen:

1. Identificeer triggers: Erken de emoties die naar boven komen.

2. Verken de oorsprong: Ga terug naar gelijkaardige ervaringen in je verleden.

3. Vind het positieve aspect: Zoek naar leermomenten en groeikansen.

4. Heling proces: Onderzoek de stappen om jezelf te helen bij de wortel.

Transformatie is geen eenvoudige reis, maar een diepgaande ontdekkingsreis in onszelf. Door bewust te worden van onze eigen stukken en ze met liefde te omarmen, openen we de deur naar persoonlijke groei en uiteindelijk naar eenheid in liefde. De weg is niet makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Het is een reis van confrontatie naar zelfliefde, van dualiteit naar eenheid.