fbpx

Stop met wegkijken van je stress en pijnklachten

Blog van Karen Foré, KaFlex

Stop met wegkijken van je stress en pijnklachten

by | dec 28, 2023 | Stress en Pijnvrij

Stop met wegkijken van je stress en pijnklachten

 
Ons lichaam geeft het ons aan
Stressklachten, pijn, burn-outklachten, depressieve gevoelens,…
Allemaal rode vlaggen die in werkelijkheid uitnodigen om met jezelf aan de slag te gaan en nu eindelijk die onverwerkte emoties en trauma’s aan te pakken.
 

De reis naar binnen

Het begint allemaal met de bereidheid om de reis naar binnen te maken, naar de kern van onze emoties en ervaringen. In plaats van weg te kijken van wat pijn doet, stappen we moedig in het proces van zelfreflectie. Deze reis is niet altijd gemakkelijk, maar het is een cruciale stap naar heling.
 

Een veilige haven voor het zenuwstelsel

Wanneer we dieper gaan in ons genezingsproces, creëren we als het ware een veilige haven voor ons zenuwstelsel. Het zenuwstelsel, dat fungeert als het controlecentrum van ons lichaam, kan vaak overweldigd raken door onverwerkte emoties en trauma’s. Door bewust de confrontatie aan te gaan met wat begraven ligt, geven we ons zenuwstelsel de kans om te ontspannen en te genezen.
 

Het belang van verwerking

Wat we diep hebben weggedrukt, verdient onze aandacht en compassie. Door deze emoties en ervaringen te erkennen en te verwerken, geven we onszelf de mogelijkheid om los te laten wat niet langer dient. Het is alsof we de lagen van een ui afpellen, waarbij elke laag staat voor een nieuwe fase van bevrijding.
 

Emotionele vrijheid en veerkracht

Terwijl we dieper in onze genezing duiken, ervaren we niet alleen een bevrijding van oude lasten, maar ontdekken we ook een nieuwe mate van emotionele vrijheid en veerkracht. Het zenuwstelsel, dat ooit gespannen was door onverwerkte emoties, kan nu rustiger en veerkrachtiger reageren op het dagelijks leven.
 
Stress en pijnklachten, burn-outklachten, depressieve gevoelens. Wat er ooit was als rode vlaggen? Ze verdwijnen geleidelijk aan als sneeuw voor de zon. 🌞
 
Als Life coach heb ik een prachtige helingsreis klaar staan voor jou en dit voor maar liefst 8 maanden waardoor je je ganse leven heelt. Je gaat het echt gaan DOEN.
Wil je er meer over horen, vraag dan zeker mijn Gratis Masterclass aan.