fbpx

Hoe ik de donkere nacht van de ziel ervaarde

Blog van Karen Foré, KaFlex

Hoe ik de donkere nacht van de ziel ervaarde

by | nov 23, 2023 | Stress en Pijnvrij

Hoe ik de Donkere nacht van de Ziel ervaarde

Mijn eigen donkere nacht van de ziel begon met een complete shutdown. Van de ene op de andere dag begreep ik dat mijn leven die ik had gehad voorbij was. Hoe akelig dat was moet ik je niet uitleggen.

Ik wist de eerste dag al: dit gaat lang duren en ik kan nooit meer terug naar hoe het was. Het enige van zekerheid die ik toen nog had en waar ik vertrouwen in had, was mijn gezin en gelukkig bleek dit doorheen mijn ganse donkere nacht van de ziel inderdaad waar.

Al de rest rondom mij verdween als sneeuw voor de zon. Banden met familie, vrienden, klanten, … Alles viel weg in een donker gat. En hoe zeer ik toch nog bleef trekken aan wat weg viel, hoe verder ik afzakte in de put.

Ik moest echt leren om afscheid te nemen van energieen die me niet meer dienden. Ik belande in een diep rouwproces en niemand begreep waar ik doorheen ging. Ik dacht vaak: ik ben niet normaal meer, niemand heeft dit al meegemaakt, ik sta er helemaal alleen voor.

Mijn dokter diagnostiseerde me met een burn-out dus met deze stempel ging ik ook door het leven. Ook in mijn correspondentie naar de buitenwereld was die stempel wel ok voor mij. Wetende dat er een veel grotere bedoeling achter deze periode schuilde maar ik hield mijn lippen stijf op elkaar en vertelde niemand hoe het echt voelde.

Vanaf de shutdowns liep het één na het andere fout in mijn leven en werd ik gedwongen om met een pak minder middelen door het leven te gaan. Hoe goed ik het ook deed voor mijn shutdown,(want mijn zaak draaide goed), alles glipte door mijn vingers en ik had de energie niet om te ‘vechten’, of om erachter aan te gaan. Ik stond erbij en ik keek ernaar.

Het enige waar ik mee bezig kon zijn, was met het doorvoelen van de overvloed aan negatieve emoties die ik doorheen mijn leven altijd weg had weten te proppen.

Alles kwam keihard binnen en ik voelde me een kwetsbaar zieltje die beschermd moest worden tegen de buitenwereld. Ik glipte meermaals per dag naar mijn kamer om te huilen, te bekomen en te verwerken wat mijn hele leven lang op me af was gekomen maar waar ik geen aandacht aan had gegeven wegens ‘te pijnlijk’, please delete.

Ik besefte dat dit eigenlijk nooit had gewerkt en ik dus nu alles op een schoteltje gepresenteerd kreeg. Ik kreeg te maken met angstaanvallen, paniekaanvallen, hyperventilatie, voedselintolleranties, buikpijn, nekklachten, rugpijn, depressieve gevoelens, flauwvallen, ijzertekort, …

Ik heb meermaals gezegd: dit is geen leven, zo voelt dus de hel.

Hoe wist ik nu dat dit geen ‘gewone’ burn-out was?

In 2011 was ik mijn praktijk voor voetreflexologie en Reiki begonnen en kort daarop kocht ik me een beeld van Aartsengel Michaël die ik tentoon stelde in mijn praktijkruimte. Ik was in dat jaar de sterke connectie beginnen voelen met engelen en Aartsengelen en toen ik mijn eerste opzoekingen daarrond deed was ik enorm aangetrokken tot Aartsengel Michaël.

Echter een paar jaar later gingen we met ons 4 (mijn man, ik en onze toen nog 2 kinderen) ergens naartoe. Onze jongste zoon (we hebben intussen 3 zonen ipv toen 2) had de deur niet goed dichtgetrokken en onze hond was kunnen binnenglippen.

Ze was in de praktijk binnen geglipt, waarop de deur toe was gevallen en was in paniek geraakt. Daarop is ze zenuwachtig in het rond beginnen bewegen en heeft ze het beeld van Aartsengel Michaël aan diggelen gegooid.

Onze Aarjen (onze zoon) heeft zich jaren schuldig gevoeld omdat ik eigenlijk wel diep ontgoocheld was in wat er gebeurd was. Nooit kwam het in me op een nieuw beeld te kopen want intussen waren zo ook een stuk duurder geworden.

31 maart 2022 was de dag dat ik dus volledig crashte. En precies op die dag kwam er een pakje voor me toe. Het was een doos van Amazon. Terwijl ik het open maakte, vond ik een mooie prachtige Aartsengel Michaël. Net dezelfde als ik had in 2011. Onze zoon had ergens geld verdiend en dit beeld voor mij gekocht.

Vanaf dag 1 staat dit beeld naast mijn bed. Ik liet me daarop tijdens mijn helingsproces begeleiden door zijn liefdevolle kracht om me doorheen deze helse periode te loodsen. Telkens wanneer ik dacht dat ik er liever niet meer zou zijn, omdat het te heftig was, voelde ik zijn liefde, steun en troost.

Na 8 maanden in het duister tasten, gesprekken met burn-out coachen, een bezoekje op de spoedafdeling omdat ik me zoooo slecht voelde, besliste ik dat er iets moest gebeuren. Alleen 1 probleem. Wie gaat me helpen want ik onderga geen traditioneel proces.

Ik duizelde toen nog heel erg maar probeerde erdoorheen te duwen en begon te lezen. Daarop begon ik toe te passen wat resoneerde omtrent wat ik nodig had. Ik maakte mezelf een soort van traject die ik zelf elke dag volgde. Een hulpmiddel om inzichten te krijgen in mijn situatie, om mijn emoties te verwerken, mijn belemmerende overtuigingen te shiften, blokkades op te heffen en om te helen.

Ik combineerde alles wat ik al wist, met hetgeen ik leerde tijdens het lezen, met wat ik zelf op dat moment nodig had en plaatste het in de juiste volgorde. Ik doorliep maanden lang mijn eigen traject en op die manier begon ik te begrijpen wat me al die jaren in de greep had gehouden, waarom ik de dingen steeds maar opnieuw en opnieuw aantrok en hoe ik mezelf kon transformeren.

Het was heftig maar het was nodig en zeker de moeite waard. Ik vraag me af hoe ik het zonder mezelf had moeten doen haha.

Opeens na vele maanden in mijn proces kreeg ik weer heimwee naar Atlantis/Lemurië. Ik was er voor mijn ‘Burn-out’ al intensief mee bezig geweest maar had het moeten laten varen omdat ik nu echt eerst met mezelf aan de slag moest en moest helen van dit leven hier nu.

Ik besefte dat ik inderdaad (zoals ik daarnet vermelde in het artikel bij het verschil tussen donkere nacht van de ziel en depressie) treurde rond het feit dat ik de anderen niet kan helpen uit hun lijden.

Dit was ook de hele frustratie geweest die me ziek hadden gemaakt. Ik heb 100en klanten gehad in de praktijk waarvan ik steeds het gevoel had dat ik ze niet voldoende kon helpen zodat hun lijdensweg stopte. Ik ging eraan kapot dat het hier voor iedereen zo zwaar is.

Want ik kan me nog zo goed herinneren dat het ook anders kan. (flashbacks naar de tijd in Atlantis/Lemurië)

Als we maar collectief onze frequentie verhogen. Als iedereen zijn innerlijke werk doet en daardoor groeit en transformeert naar meer zelfliefde dan heeft oorlog, ruzie, ziekte, … geen schijn van kans meer.

Maar ik moest beginnen bij mezelf en stoppen met de vinger te wijzen naar anderen. Ik heb sterk het gevoel dat mijn ziel me deze Donkere nacht van de Ziel daarom cadeau deed zodat ik ook daadwerkelijk met mezelf aan de slag kon.

Hoewel ik voor mezelf geen gepaste, pasklare hulp vond in de buitenwereld, ben ik wel begeleid geweest door krachtige energieën in de etherische sferen die me de weg wezen in de richting van het LICHT.

Ik weet hoe lastig het is om niet begrepen te worden en je professionals al snel verliest wanneer je vertelt over spiritualiteit.

Helaas hebben ze ‘de donkere nacht van de ziel’ niet bestudeerd in hun opleiding en in de meeste gevallen doen ze daarnaast ook geen verdere opzoekingen richting spirituele processen dus daar loop je meestal vast.

Bij healers ga je er dan vanuit dat de healer  jouw belemmerende overtuigingen en blokkades zal oplossen maar ook dat is niet voldoende. Niemand kan jou tot inzicht brengen in jouw situatie. Het zijn alleen de inzichten die je zelf verkrijgt die je zullen helen en bevrijden.

Praten bij psychologen vind ik dan wel beter. Het probleem daar is echter dat die tijd veel te kort is. Je krijgt gewoon niet voldoende in dat uurtje en dit om de 3-4 weken. Je zou wel zeker in het begin elke dag moeten kunnen gaan. Dit kost gewoon teveel geld en energie.

In een heftig, intens proces heb je veel meer nodig.

Want je wil al je belemmerende overtuigingen shiften, je wil je blokkades opheffen, je wil je gelukkig voelen en gezond zijn. Je wil begeleid worden door je rouwproces (waarbij je ego voor een stuk doodgaat), je wil je relaties onderzoeken, je wil je relatie met geld verbeteren, je wil je karma inlossen, je wil gehoord en begrepen worden in je spirituele proces, je wil de magie van het leven ervaren, je wil ontdekken wie je echt bent!!

Wat start als een burn-out, soort depressie, pijnklachten, stressklachten, ziekte, relatieproblemen, overlijden van een dierbare… en waarbij je diepe en intensieve emoties ervaart: het kunnen signalen zijn die jou vertellen dat je in je donkere nacht van de ziel bent belandt. 

Herken je je in dit artikel en zoek je hier hulp, steun en kracht bij? Vraag dan gerust een vrijblijvend gesprek aan.