fbpx

Hoe ik na 22 jaar nek-en rugpijn pijnvrij werd

Blog van Karen Foré, KaFlex

Hoe ik na 22 jaar chronische nek- en rugpijn binnen 4 maanden pijnvrij werd, is een reis die mijn leven voorgoed heeft veranderd. Vanaf mijn 16e werd ik dagelijks geconfronteerd met de last van nek- en rugklachten – ischias, lumbago, spanning tussen mijn schouderbladen, hernia… Altijd was er wel iets. Het idee van een normale werkdag van 9 tot 5 leek voor mij onbereikbaar, omdat ik voortdurend rust moest nemen vanwege de pijn. Zelfs simpelweg op een stoel zitten gedurende 6 uur op school destijds voelde als een helse opgave.

Ik leerde leven met de pijn, zocht verlichting bij osteopaten, collega-massagetherapeuten, shiatsutherapeuten, chiropractors en acupuncturisten. Maar hoeveel ik ook probeerde, echte vrijheid van pijn leek ongrijpbaar. Hooguit ervaarde ik enkele dagen verlichting. Omdat ik bleef negeren wat mijn lichaam me probeerde te vertellen en omdat ik simpelweg niet begreep waarom de pijn aanhield, bleef ik ermee worstelen.

Totdat ik plotseling werd geconfronteerd met de harde realiteit en in een burn-out terechtkwam. De opgebouwde stress werd te veel en ik stortte volledig in. Deze ineenstorting gaf me echter ook de tijd en ruimte om alles van een afstand te bekijken. Tijdens mijn vele wandelingen in de natuur vond ik mijn weg. Plotseling stelde ik mezelf de vraag waarom ik destijds in 2011 mijn massagepraktijk was begonnen. Ik wilde mensen verlossen van nek- en rugpijn. In mijn burn-out wilde ik niets liever dan herstellen van stress, vermoeidheid én mijn eigen nek- en rugpijn.

Ik kwam in contact met artsen die hun leven hadden gewijd aan het daadwerkelijk oplossen van pijn.

Die ene vraag bracht de bal aan het rollen en leidde me naar het juiste pad. Ik kwam in contact met artsen die hun leven hadden gewijd aan het daadwerkelijk oplossen van pijn. Ik verdiepte me in het onderwerp en begon aan mijn eigen transformatie. Gedurende 4 maanden werkte ik intensief aan mezelf, veranderde ik geleidelijk aan mijn levensstijl en visualiseerde ik hoe ik wilde leven. Ik zag mezelf fit, slank, gezond, vrij van stress en pijn, en ik zag mezelf ook anderen helpen om pijnvrij te worden.

Ik paste alles wat ik had geleerd van deze gespecialiseerde artsen toe en creëerde tijdens het diepste moment van burn-out mijn eigen traject. Het was een reis van vallen en opstaan, maar met toewijding en discipline hield ik vol tot het einde. Als holistisch therapeut combineerde ik de waardevolle informatie over pijn die ik had opgedaan met mijn eigen kennis over hoe een helingsproces eruit ziet. Zo ontstond mijn unieke en allesomvattende traject, met een succesformule van maar liefst 95%.

Na 4 maanden was ik zelf na zoveel jaar pijnvrij en ervaarde ik alleen nog de naweeën van mijn burn-out. Het was een ongelofelijke transformatie, van 22 jaar aanhoudende pijn naar volledige vrijheid binnen slechts 4 maanden. Maar dat was niet het enige wat veranderde. Mijn hele bedrijf transformeerde van een lokale massagepraktijk naar een bloeiende online onderneming. Dit zijn sprongen die ik als quantum jumps beschouw, omdat ze mijn leven op een buitengewone manier hebben getranscendeerd.