fbpx

Waarom heb je nog meer nek-en rugpijn tijdens je maandstonden?

Blog van Karen Foré, KaFlex

Als je als vrouw vaak nek en rugpijn hebt dan ga je merken dat je tijdens je menstruatie nog meer pijn hebt.

Als vrouw hebben wij een cyclus van 4 seizoenen: de herfst (aanloop naar de menstruatie), de winter (de menstruatie), de lente en zomer (eisprong)

Tijdens de lente en de zomer floreer je en plan je best de dingen waarin je moet uitblinken 😉

Je hebt dus doorheen jouw maand of cyclus pieken en dalen. Tijdens de menstruatie heb je je dalen, waarbij je meer naar binnen mag gaan (in jezelf) en meer aandacht mag geven aan zelfzorg.

Je voelt op dat moment meer emoties. De emoties die er wel altijd zijn maar beter onderdrukt zijn doorheen de andere seizoenen.

Omdat rugpijn een emotionele oorzaak heeft is het logisch dat we dus meer pijn hebben als we meer geconfronteerd worden met onze emoties.

In de jaren 50 is de pil uitgekomen en veel vrouwen zijn hier voorstander van omdat ze dan op die manier een hele maand lang kunnen presteren zoals een man. Het zorgt ervoor dat het emotioneel allemaal afgevlakt is.

Ze hebben geen dalen meer, maar ook de pieken blijven uit. Maar laat nu net onze emoties onze wegwijzers zijn, onze uitnodigingen om met onszelf aan de slag te gaan en te groeien en transformeren.

Wat een gemiste kans toch?

Volg me op Instagram: kaflex