Zelfvertrouwen bij volwassenen en kinderenHet ontstaan van weinig zelfvertrouwen

Wanneer we als baby ons leventje beginnen, worden we door iedereen geknuffeld, allerlei lieve woordjes in ons oortje gefluisterd, gepamperd, verzorgd, gewassen met de grootste zorg,  mooie kleertjes aangetrokken, gesust, en met een volle maag worden we gewiegd in ons bedje gelegd. En wanneer we lief liggen te slapen, horen we onze ouders zeggen hoe prachtig we wel zijn. Hun grootste geschenk uit de wereld. Als we wat ouder worden, horen we vele aanmoedigende woordjes, we kunnen alles sneller en beter dan een andere baby van dezelfde leeftijd, want voor onze ouders is dat de enige waarheid 😉Bij onze eerste woordjes, eerste hapjes en stapjes worden we de hemel ingeprezen. Het moet al goed tegengaan (en dat kan heel zeker; er zijn ook baby’s die ongewenst hun leven beginnen en niet zo’n liefdevolle ouders hebben), of wij hebben nu al gebrek aan zelfvertrouwen. Dit ontstaat in de meeste gevallen iets later in ons prille leventje.

Wanneer, hoe en waarom?

Wanneer we ouder worden, horen we misschien al eens van onze ouders; jij bent lomp, jij bent lui, jij bent dom,… Uw ouders bedoelen het niet altijd zoals het zo overkomt en eigenlijk drukken ze zich verkeerd uit. Ouders zijn verre van perfect maar hebben wel het beste met je voor en houden van je. Ze bedoelen gewoon dat die handeling van daarnet dom was, je lui gedrag vertoont, of je even lomp deed omdat je bijvoorbeeld iets liet vallen, …

Je kan bijvoorbeeld lui gedrag vertonen wanneer je het opruimen van uw kamer steeds uitstelt omdat je dat niet ziet zitten, maar wel altijd keurig uw huiswerk maken na school zonder dat uw ouders dit moeten zeggen. Dan kan je niet zeggen dat jij lui bent, wel dat je lui gedrag vertoont wanneer er gevraagd wordt op te ruimen.

Opvoeden

mama met kindje opvoeden Ouders spreken nu niet meer enkel lieve woordjes maar ook corrigerende woorden en kritiek. Waarom? Om 1 simpele reden; ze moeten je opvoeden. Ouders hebben het beste met je voor en willen dat je het later goed hebt. Ook al zijn kinderen en tieners nog niet bezig met de toekomst, ouders wel. Ze maken zich zorgen over jou.

Ook leraars, opvoeders,.. nemen deze taak op zich. Ook met de beste bedoelingen. Maar ook zij maken fouten als het over zelfvertrouwen gaat. We worden van kleins af aan te veel gewezen op hetgeen we ‘verkeerd’ doen, en waarom is ‘verkeerd’ niet juist goed? We worden te weinig gezien als uniek individu, met elk zijn talenten. We moeten allemaal hetzelfde kunnen, om te kunnen meedraaien in een maatschappij van consumptie, waar geld en macht op nummer 1 staan. Een kind met andere kwaliteiten krijgt het zwaar te verduren. Die krijgt een serieuze deuk op gebied van zelfvertrouwen en dat is jammer.

Etiketten

etikettenWe kleven allemaal onbewust de verkeerde etiketten op onszelf. bv: ik ben dom, ik ben lui, ik ben lelijk, ik ben dik, ik ben niks waard, ik ben het niet waard om liefde te hebben, …

Misschien heb je de tekst van die etiketten gehoord van ouders, broers of zussen, vrienden,… maar uiteindelijk heb jij ze zelf op je gekleefd. Want jij bent de inhoud van dat etiket gaan geloven en je hebt die voor waarheid aangenomen. Die etiketten hangen nu aan je gekleefd een heel leven lang tot je daarvan bewust wordt en beslist om daar verandering in te brengen en die negatieve gedachten over jezelf om te gaan buigen. Lees snel verder en ontdek hoe je jezelf kan herprogrammeren.

Durf te leven

Ik wil vooral dat men gelukkig wordt en nogmaals, dit hoeft daarom niet door het verwerven van grote kapitalen. Men hoeft geen wereldster, of rijke zakenman/vrouw te worden om geluk te kennen. Durf te leven, geloof in jezelf en besef nu voor altijd dat je evenveel waard bent dan eender welk ander mens. Een leven vol liefde en een groeiend bewustzijn is het grootste kado dat je de ziel kan doen.

Positief

Een positief ingesteld persoon, zal ook over zichzelf liefdevol denken. Die staat met andere woorden in zijn kracht. Met andere woorden; positief in het leven staan is een must om zelfvertrouwen op te bouwen.

frank de moeiEr is een prachtig e-book voor handen, compleet uitgewerkt door Frank de Moei om te werken aan een leven waarin je bruist van het zelfvertrouwen. Een investering voor jezelf…

De cursus bestaat uit 3 onderdelen:

Deel 1: Analyseer je zelfvertrouwen

In dit gedeelte ontdekken we wat zelfvertrouwen precies is en waarom het de basis is van een gelukkig leven.

Deel 2: Ontdek je zelfvertrouwen

In dit gedeelte bekijken we hoe een gebrek aan zelfvertrouwen is ontstaan en trekken we nieuwe, betere conclusies.

Deel 3: Creëer nieuw zelfvertrouwen

Nu we weten wat zelfvertrouwen is en hoe een gebrek eraan ontstaat, gaan we werken aan het creëren van een gezond, sterk en blijvend zelfvertrouwen.

Een e-cursus met lessen die per e-mail worden verstuurd. Deze manier van leren stelt je in staat zelf te oefenen vanaf elke plek. Je hebt alleen een computer of tablet nodig. Elke week word je herinnerd aan de lessen, zodat je aandacht erbij blijft. Een e-cursus is na bestelling direct te volgen: je hoeft er nergens voor naar toe te gaan en kunt jezelf daardoor veel tijd besparen.

Er is 100% garantie. Mocht het je niet bevallen binnen de garantietermijn, dan ontvang je direct je geld terug.

zelfvertrouwen en zelfrespect

 • Kom terug in je kracht met deze online e-book
 • Blijvend gevoel van zekerheid
 • Versterk je zelfvertrouwen
 • Geloof in eigen kunnen
 • Stoppen met zelfkritiek
 • Stap voor stap begeleiding
 • Meer respect voor jezelf
 • Tevreden zijn met wie je bent
 • Uitgaan van je eigen kracht
 • Stoppen met twijfelen
 • Gegarandeerd Resultaat

Online e-book blijvend zelfvertrouwen