december 16, 2021

Mijn persoonlijke groei via Hypnose

Mijn eerste struikelblok die ik aanpakte onder hypnose was rond mijn armoedebewustzijn.

Ik had heel wat vreemde overtuigingen over geld.

Zowat de cliché’s: geld maakt niet gelukkig, je kan niet alles hebben in het leven, wie niet steelt of erft kan werken tot hij sterft, enz…

Dit vertaalde zich ook in mijn opstartende praktijk. Mijn tarief voor voetreflexologie was 25 euro voor een uur helende behandeling. Ja, ik maakte er toen ook al werk van en dit is gebleven (alleen is mijn tarief iets meer nu) ;-)

Want op een gegeven moment, vroeg een klant me (die ook een praktijk heeft) waarom ik zo goedkoop was. Mijn antwoord was dat ik ook mensen die het financieel moeilijk hadden, wou helpen. Dat ik er voor iedereen wou zijn. Dat ik liever wat meer mensen help ipv meer te vragen.

Toen zei die man: jij hebt een armoedebewustzijn. Tot op de dag van vandaag ben ik hem nog steeds dankbaar voor wat hij me toen zei. Ik ben dat gaan opzoeken en inderdaad. Ik had hier inderdaad wel wat van weg (lichtjes uitgedrukt) ;-) . Ik herkende me in die ‘definitie’. Want ik maakte me inderdaad steeds zorgen over geld, ik voelde me afhankelijk, leefde en dacht in tekorten, en hoe meer ik klaagde over het gebrek aan geld hoe meer rekeningen in de bus vielen…

Eens je van iets bewust wordt, kan je ook zoeken naar een oplossing. Ik ben hypnoses gaan beluisteren rond manifesteren en merkte dat dit probleem zich geleidelijk aan begon op te lossen.

Iets later in mijn leven begon ik te beseffen dat mijn afhankelijkheid me zuur in de weg had gestaan tot waar ik toen was gekomen in mijn leven. Want ons gezin was door mijn toedoen afhankelijk geraakt van mijn schoonvader van wie wij zijn huis huurden. En omdat dit allesbehalve een gezonde relatie was met die man, bleef het leven ons met de neus op de feiten drukken.

We moesten ons maar eens leren afscheuren, komaf maken met die afhankelijkheid, in ons eigen kracht komen en het zelfvertrouwen opbouwen, en vooral oefenen in zelfliefde. Want ik kan je verzekeren. In zo’n ongezonde situatie blijf je niet, als je jezelf graag ziet en jezelf naar waarde schat.

Deze situatie nodigde mij en mijn man uit om aan onszelf te werken. En dat heb ik vooral via hypnose gedaan. Sessies rond zelfvertrouwen, sessies rond zelfliefde en eens we volledig uit de macht van die man waren, konden we ook de relatie met hem gaan helen (op zielsniveau uiteraard).

Ook dit was nodig, want hoezeer we wel een doorbraak hadden bereikt, we voelden nog woede, ontgoocheling, wrok, frustratie, en angst rond wat we hadden meegemaakt. Dit mocht nu ook nog wel worden geheeld. En opnieuw, zette ik daarvoor hypnose in.

Door te werken rond de boosheid kon ik opnieuw heel wat in mezelf gaan transformeren.

Op die manier kreeg die emotie erkenning (want uiteindelijk is dat het enige wat een emotie verlangt), het werd gezien. Ik liet de boosheid; die energie tekeer gaan en op die manier transformeerde ik het. Ik heb daarrond gewerkt zolang als ik voelde dat het nodig was.

Ik wist dat mijn volgende stap vergeving was, maar ik voelde me daar lang ‘niet klaar’ voor. Maar ik gaf mezelf daar de tijd voor. Ik forceerde niks.

En opeens was dat moment er. Want ik wist ook dat vergeven een heel belangrijke ‘laatste stap’ is in het ganse proces. Veel mensen hebben het moeilijk met die gedachte, en ik begrijp het. Ja ik zei het ook: weet jij wel wat die me heeft aangedaan? Hij zou hem eerst moeten excuseren. Hij beseft niet wat hij me aan doet…

Maar toen ik besefte dat ik hem niet persoonlijk moest gaan vergeven maar alweer op zielsniveau, kon ik wel in het idee komen. Want ik begon te begrijpen dat je niet vergeeft voor die persoon maar voor jezelf. Omdat we zelf creators zijn van ons leven, hebben wij zelf onbewust bepaalt deze lessen te willen trekken. Je vergeeft dus jezelf. Hij was er gewoon om me die les te tonen en kijk maar eens hoe ik hier uit ben gekomen. Ik ben hier sterker uit gekomen en ik ben hem super dankbaar nu.

En dat kan alleen als je vergeeft.

Ook zelfliefde en zelfvertrouwen was voor mij een belangrijke om te durven op eigen benen te staan en te durven staan voor mijn eigen waarheid.

Je moet weten dat emoties, energie zijn. Elke emotie heeft zijn hertz. Hoe negatiever de emotie je vasthoudt, hoe lager je zelf trilt.

Die lage emoties nemen een plaats in -in je lichaam- en als daar niet naar wordt gekeken en verdrongen blijft, uit zich dit uiteindelijk in lichamelijke of geestelijke klachten, ongemakken, ziekten…

Het is dus uiterst belangrijk dat je die lage emoties oplost, transformeert en loslaat. Zo maak je ruimte om je te vullen met positieve emoties en kan je meer en meer in liefde gaan. En daar is de wet van aantrekking een belangrijk gegeven in. Het universum is zo gecreëerd dat die altijd moet reageren op energie. Dus als jouw ‘zijn’ meer uit negatieve emoties, gedachten en overtuigingen bestaat, moet het universum door de wet van aantrekking het gelijke terug geven en dit manifesteert zich in je leven, je omgeving, je relaties, je financiën, …

Dus als jij aan jezelf werkt – streeft om de beste versie van jezelf te worden – verander je de energie in jezelf naar positieve emoties, gedachten en overtuigingen en zal ook hier het universum je het gelijke teruggeven. Daarom zal je leven veranderen op zo’n magische wijze, die je nu voor onmogelijk houdt. Ik zeg altijd: je kan het jezelf nooit zo mooi voorstellen als het universum je geeft. Synchroniciteit is zo iets prachtigs. De mooiste dingen komen naar je toe op de meest gepaste momenten. Dit zijn de kadootjes in het leven, maar je moet ze jezelf wel eerst gunnen. Daarom start alles bij ZELFLIEFDE.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.