Leven we echt maar 1 keer?

Hoewel ik sterk geloof in reïncarnatie, ga ik toch even het grote gezegde in de mond nemen: we leven maar 1 keer!

We zijn uiteindelijk allemaal een lichaam met daarin een ziel die al heel wat levens heeft gehad, de ene al meer dan de andere.
Bij de conceptie nemen we een lichaam aan en bij het sterven geven we het terug aan moeder aarde. Meer is het uiteindelijk niet. Alles daartussen is LEVEN.

Voor en na dat LEVEN is er dus de ‘hemel’.
Ik verklaar me even nader: we leven dus maar 1 keer in dat ene lichaam. 
Laat ons zo stellen dat we als ziel verschillende levens hebben gehad maar ook heel wat hebben meegemaakt, waardoor we zijn gaan evolueren.

Daardoor worden we als ziel steeds wijzer en bewuster.
Maar niet iedereen staat even ver. Er komen ook nog altijd nieuwe zielen bij.

Die moeten dus nog beginnen.

Soms kan het zo moeilijk en frustrerend zijn dat iemand in de familie, of iemand waarmee je moet samenwerken op een totaal andere golflengte lijkt te zitten dan jou.

De waarden die jij als normaal beschouwt, zijn voor hen heel tegenstrijdig. Dit kan komen omdat zij nog niet zo ver staan in hun proces of het kan zijn dat jijzelf nog niet zo ver staat als die ander.

Op die manier heb je het gevoel dat het niet klikt, of dat jullie naast elkaar praten….

Iemand veranderen is daardoor niet mogelijk. Alleen jezelf veranderen kan!

Iemand in de lagere school kan nog geen leerstof van middelbaar onderwijs aan. Bewustzijn is iets wat niet kan worden geforceerd of aangeleerd. Niet in een school of in een opleiding.

Dit is een persoonlijk proces en daar wordt telkens tijdens het leven aan gewerkt. In elk leven die jouw ziel doorloopt, wordt je als ziel bewuster, tot op een bepaald moment ongeveer na 120 levens je in de ‘hemel’ mag blijven en je niet meer terug moet komen. Je mag daar dan zielen op aarde begeleiden (zonder lichaam).

Leuk weetje voor een kind/jongere: veel kans dat jouw leerkracht een lager bewustzijnsniveau heeft dan jijzelf. Grappig dat hij/zij je dan moet zeggen wat je moet leren om later ‘juist’ door het leven te kunnen gaan. Op dat vlak kan ik je aanraden om dicht bij jezelf te blijven en je intuïtie te volgen.

Als je van daaruit vertrekt, kan er niks misgaan ongeacht welk diploma je hebt of überhaupt 1 hebt. Ik wijd hier later nog wel een blogbericht over… Ik vind dit te belangrijk om niks verder over te schrijven.

In de ‘hemel’ verblijven we tussen zielen die op ons ‘niveau’ zitten. Op aarde verblijven we tussen alle zielen op elk niveau.

Als je weet dat iedereen zijn eigen proces doorloopt, elk op zijn niveau, hoe kan je dan verwachten dat iemand veranderd? En hoe kan je dan oordelen over wat of hoe iemand doet? Dit is namelijk deel van hun proces.

Ik zie zo vaak mensen die zich ergeren aan partner, vrienden, familieleden,… Ze zeggen dan dat ze zouden willen dat hij/zij helemaal anders doet, of hulp zoekt, andere beslissingen neemt of zich anders gedraagt.

Je kan alleen jezelf veranderen, en leren om er anders mee om te gaan.

Soms in uitzonderlijke gevallen kan het zelfs nodig zijn om ermee te breken. Als het je enorm veel energie kost om ermee te blijven omgaan en je voelt dat dit je heel veel rust zou brengen.

Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk en als je durft te luisteren naar je buikgevoel, zal dit gevoel je duidelijk maken wat het beste is. Je leeft ten slotte maar 1 keer , toch in dit lichaam, 😉

Het kan soms voorkomen dat je een stuk van jouw leven het perfect met iemand kon vinden en je op een bepaald moment uit elkaar groeit. Daar is helemaal niks mis mee, ook al was dat je levenspartner waarmee je ooit dacht dat je daarmee het hele leven ging delen. Misschien ben jij geëvolueerd maar de andere niet of trager, waardoor je elkaar niet meer begrijpt en je elkaar niks meer hebt te bieden. Die relatie was toen nodig in jouw en zijn/haar proces maar dit hoeft geen hele leven te duren. Het moet dan ook blijven kloppen.

Dit besef is al een grote stap in het proces om het leven te leven die JIJ wil!!

Omgaan met de mensen waarvan je energie krijgt en die bij je passen.

Wees selectief, maar probeer daarbij niemand te kwetsen.

Sta jij wel positief in het leven?

Waarom gaan er zoveel quotes rond op social media ivm positief denken? Is dit die nieuwste hype of is dit toch belangrijk?

Deze vraag beantwoord ik graag volmondig met: Ja!! Het is zo belangrijk.

Al ooit gehoord van kwantum fysica? Dit is synoniem voor de wet van de aantrekkingskracht: een natuurwet zoals de zwaartekracht. Dit is geen zweverig gedoe of spirituele overtuiging maar een wetenschappelijk bewezen stelling.

Waar je geregeld over denkt en het gevoel je daarbij hebt, is hetgeen wat je ook zal aantrekken. Als jij dus altijd denkt dat je een ongeluk zal hebben met de auto en je je bij die gedachte ook nog eens echt slecht en/of angstig voelt, zal je dit ongeluk echt naar je toe trekken.

Omgekeerd ook, als je steeds denkt aan een mooie nieuwe auto, en je ziet hem helemaal voor je, je stelt je voor dat je in die nieuwe auto rijdt, en je voelt je er ook nog eens super gelukkig bij als je er nog maar aan denkt (zonder daarbij stil te staan van hoe je hem je zal kunnen permitteren), zal je binnenkort ook achter het stuur van die auto zitten.

Wat je zelf gelooft, gebeurt.

Het zit allemaal in je onderbewustzijn. Je gaat geloven wat je voor jezelf gaat herhalen. Maakt zelfs niet uit als het waar is of niet. Je kan dus makkelijk een leugen telkens herhalen voor jezelf en je onderbewuste zal het accepteren als waarheid. Ik ben rijk, ik ben rijk, ik ben rijk 😉 haha

Je trekt dus naar je toe waar je overheersende gedachten over gaan. Denk je dat die mensen waar we het daarnet over hadden; die je meer energie kosten dan je ervan terug krijgt veel waarde voor je bieden op gebied van jouw gedachten? Laat je dus niet beïnvloeden door negatieve mensen om je heen.

Zelfvertrouwen is heel belangrijk want als jij weet van jezelf dat je het kan, dat je goed bent in wat je doet, dat je mooi bent zoals je bent, ga je ook de juiste gedachten aansturen.

Eigenlijk kunnen we toch stellen dat het leven een illusie is? LEVEN is niet iets wat je kan definiëren, het is voor iedereen anders en het is heel erg veranderlijk. Je kan er eigenlijk helemaal ZELF vorm aan geven. Als jij nu zelf toelaat om vooral negatieve gedachten te laten tollen in je brein, zul je ook veel tegenslag hebben en de verkeerde mensen aantrekken. Maar als je positieve gedachten meester laat zijn, zal je alleen maar goede dingen naar je toe trekken. Soms lijkt het niet altijd meteen op iets goeds, maar achteraf gezien was dit nodig om toch naar het beste voor je te komen.

God answers in 3 ways:

he says yes and gives you what you want.

he says no and gives you something better.

he says wait and gives you the best.

Doe jij wat je graag doet? 

Kan jij zeggen dat je het leven leeft zoals je echt wil? Is hetgeen je doet ook werkelijk wat je zelf wil, of ben je destijds de studies gaan volgen die de buitenwereld voor je hebben opgelegd. Misschien was je wel goed in wiskunde en ben je op aanraden van ouders, leerkrachten,… unief gaan volgen? Of ben je meteen na school gaan werken omdat iedereen vond dat hoge school of unief niet iets was wat jij aan zou kunnen? Heb je daar nu spijt van?

Of heb je wel de juiste studies gevolgd maar heb je nu niet de juiste job?

Dit kunnen allemaal struikelblokken zijn waarmee je nu te kampen krijgt. Het kan ontaarden in burn-out, depressie, geestelijke en lichamelijk vermoeidheid,…

Om dit te voorkomen en opgelost te krijgen moet je vaste overtuigingen die diep in je onderbewustzijn zijn geworteld leren loslaten. Overtuigingen vanuit onze kindertijd en jeugdjaren waarbij een hoog diploma een springplank is naar veel geld verdienen en je met tekenen, muziek, kunst geen eten op de plank krijgt.

Er zijn tal van verkeerde overtuigingen in ons onderbewustzijn op gebied van carrière die vele mensen in nare ‘ziektes’ doen belanden.

We kunnen ons eens afvragen wat we als kind graag deden. Waar speelden we mee, hoe speelden we, met wie, waar (binnen, buiten)… Frappant om te horen hoeveel er van jezelf naar boven komt en hoeveel we er dagelijks maar mee doen. Ik had als kind rond de leeftijd van 8 jaar een 20 tal poppen die ik verzorgde en had toen al massage-olie en crèmes op mijn kamer om mijn voeten mee in te wrijven.

Ik ben uiteindelijk dus mama geworden van vele kindjes (3, gelukkig geen 20 😉 en mijn job is masseren.

Kan je voor jezelf eens teruggaan in de tijd of eens navragen bij ouders? Misschien heel uiteenlopend met wat je toen deed en wat je nu doet? Of hopelijk heel veel raakvlakken.

Een goede tip als je op de dool bent met wat je dagelijks doet, qua job dan, is een traject volgen via loopbaanbegeleiding. Via dit systeem kom je te weten wat je echt wil doen.

Tip: attent voor talent in Adegem…,

Ik heb daar zelf leren inzien dat wat en hoe ik het eigenlijk aan het doen was, echt het juiste was en dat ik er ten volle voor moest gaan 😉 en dit op heel veel vlakken.

Voor mezelf is het LEVEN leven zoals ik wil, in de eerste plaats mama zijn. Ik ben dagelijks uren aan het werken voor mijn zaak, maar dit altijd in combinatie met het gezinsleven. Als ik geld kan verdienen maar ook tegelijk bij mijn kinderen kan zijn, betekent dit voor mij mijn ultieme geluk. Ook al kan de combi soms wel eens stressvol zijn, als mijn kleinste me bijvoorbeeld steeds stoort bij het schrijven van een artikel 🙂

Maar er zijn momenten geweest waarbij ik aan alles ook twijfelde. Mijn hart zei dat dit het juiste was, maar mijn verstand kon me wel eens in de war sturen. Een verbouwing, een kleintje die nog niet naar school gaat, een puber, een tiener, een zaak runnen waaronder geld verdienen, een huishouden en een man. Een hele boterham. Waar leg je de focus of kan je die overal leggen? Kan je echt alles goed doen als er zoveel te doen valt? Ik helaas niet.

Ik switch mijn focus geregeld. Tot mijn kleintje na de kerstvakantie 2019 naar school gaat, ligt die focus nog grotendeels bij hem, samen met het runnen van mijn zaak. In het weekend ligt mijn focus op de verbouwing… Zolang het klopt met mijn gevoel, is het voor mij goed. Ik hoop dat jij ook een harmonieus leven kan behouden of opbouwen.