Normaal gezien zijn we allemaal met éénzelfde opvoeding groot gebracht en met éénzelfde schoolsysteem. Ik schrijf dan ook in naam van mezelf, en de meeste klanten die ik hier ontmoet en mag behandelen. Uiteraard zullen er ook uitzonderingen zijn die hen iets moeilijker herkennen in deze situatie.

Ik spreek dan ook over een opvoeding en een schoolsysteem waarbij we als kind geleerd kregen om emoties weg te stoppen, in een hokje, of een verloren plekje in ons hart. Tranen stonden gelijk aan ‘zwakte’. Ervoor uitkomen dat niet alles vlekkeloos verliep in ons leven, onze gezinssituatie of in de familie. Er waren ruzies, geldgebrek, of zelfs misbruik. Een schande als je daar als kind over zou gesproken hebben. En een schande als er tranen zouden hebben gevloeid. Vooral jongens moeten mannen worden en hun gevoelens zo min mogelijk tonen want alweer dit was zwakte uiten.

Dit zou een aanleiding kunnen zijn geweest voor meer pijn of voor pesterijen; dit was de overtuiging die wij meekregen. En daar ligt dan ook de oorzaak van heel veel leed.

Die overtuigingen die we maken als we klein zijn. Op een bepaald moment in ons leven, (en dat kan al van heel jonge leeftijd zijn), maken we iets mee, of we beleven iets waar we een bepaalde pijn aan koppelen. Om die pijn nooit meer te hoeven voelen, nemen we dus een overtuiging aan die we meenemen door ons hele leven.

Een voorbeeld: jouw moeder zegt steeds dat hetgeen je doet niet goed genoeg is. Jouw punten op school zijn nooit goed genoeg, jouw kindertekeningen zijn niet perfect ingekleurd, jouw vriendjes lijken zoveel beter te zijn dan jij zelf.

Na vele teleurstellingen, zou het goed kunnen dat jij ook nooit meer tevreden bent over hetgeen je gepresteerd hebt. Je begint aan niks meer uit angst om te mislukken of je doet alles tot in de perfectie tot je erbij neervalt en belandt in een burn-out omdat je de druk niet meer aankan, of je probeert nog steeds de goedkeuring te verkrijgen van jouw moeder en gooit jezelf voor haar voeten.

En zo ga jij door het leven. Zonder besef vanwaar jouw problemen uiteindelijk komen, waarom je bent zoals je bent, en met een gevoel vast te zitten in jouw eigen web van negatief gedrag.

Dit is dan nog maar een voorbeeld van hoe het kan lopen en hoe subtiel het in ons systeem kan sluipen.

Door over jouw problemen te praten, jouw emoties te durven laten zien en eens bij iemand langs te gaan met ervaring in deze materie, kan je tot inzicht komen over jezelf, over de manier waarop je met zaken omgaat en waarom je de dingen doet zoals je ze doet.

Jezelf veranderen is de enige manier om je leven te gaan verbeteren. Je kan helaas niet gaan verwachten dat mensen rondom jou gaan veranderen omdat jij dat graag zo zou willen.

Eens je jezelf gaat bijsturen, jouw overtuigingen gaat veranderen, en positiever in het leven gaat staan, zal je zien dat alles verandert. Het is ook zeer belangrijk dat je werkt aan jouw zelfvertrouwen. Dan zal je zien dat mensen anders tegen jou gaan doen, je positiever zullen benaderen, of je niet meer zullen proberen kleineren (als dat het geval zou zijn).

Als jij in jezelf gelooft, straal je dat uit, jouw hele energie verandert en dat pikken mensen op. Ook en dan in het bijzonder mensen die van jouw gebrek aan zelfvertrouwen in het verleden misbruik maakten. Ze zullen afhaken en een ander slachtoffer zoeken en vinden.

Dit alles kan je bekomen door eerst te praten over de problematiek die je ervaart in jouw leven, jouw emoties daar omtrent erkent, en jezelf durft bij te sturen.

Weinigen kunnen dit op hun eentje, en dus is hulp hierbij zeer welkom voor de meesten. Niemand kan het alleen, ook ikzelf niet. Ik heb zelf ook mijn personen waar ik ten rade ga. Het enige wat me helpt is mijn koppigheid als steenbok even opzij te zetten en mezelf over te geven aan iemand die mijn ziel leest. Wanneer mijn ego me in de weg staat, helpt mijn coach me die opzij te zetten en te kijken diep in mezelf. Ik stel me niet stoer op maar juist heel fragiel, want ik weet dat in die zachtheid de antwoorden zitten.

Door die ervaringen bij mijn coach, mijn levenservaring (loskomen van narcisten), en de vele empathie die ik vergaarde over mijn vele levens als oude ziel, kan ik dit werk ten volle uitoefenen. Het komt vanzelf en vanuit de juiste intentie.

Bij KaFlex kan je de intuïtieve massage boeken. Daarin ga ik met jou in gesprek, bekijk ik de pijn die gekoppeld is aan jouw hedendaagse overtuigingen. Adhv dit inzicht, begeleid ik je om dit te veranderen zodat je het leven nu echt kan gaan leven ipv te lijden.

Alsook bekijk ik de lichamelijke klachten, want die gaan gepaard met het emotionele. Ik tune me in op jou, waardoor ik soms één en ander doorkrijg (al naargelang jouw ziel wil communiceren met mij) en samen gaan we op zoek naar antwoorden.

Ik gebruik maar één tool om dit alles te kunnen bekomen en dat is liefde.