KaFlex behandelingen in praktijk te Maldegem (Adegem)

Karen Foré

Karen Foré

Ka van Karen en Flex van reflexologie omdat dit mijn eerste opleiding was die ik studeerde!
Bij KAFLEX kan je terecht om te ontspannen in deze steeds maar drukkere wereld.
We ervaren allemaal de druk om te moeten voldoen aan alles en iedereen om ons heen.

Burn out

Meer en meer mensen moeten aankloppen bij dokters, psychiaters en psychologen omdat de druk die wordt gelegd op de werkvloer niet meer te dragen is. Dit resulteert in langdurig ziekteverlof door burn-out, depressies, zenuwinzinking, ..

Geldproblemen

Ook geldproblemen kunnen leiden tot stress, psychische klachten, depressie, relatieproblemen, piekeren, zorgen maken om rond te komen, …

Drukke kinderen

En de drukte van een gezinsleven, pre- en postnatale depressies, slapeloze nachten, (b)engeltjes die de grootste zorg nodig hebben, jezelf achteruit cijferen voor het gezin… Als ouder zet je de kinderen altijd op de eerste plaats waardoor je jezelf keer op keer vergeet.

Ook ruzies, scheiding, familiekwesties, sterfgevallen, onverwerkte jeugdtrauma’s, … kunnen stress meebrengen.

Laat jezelf daarom op tijd behandelen door een ervaren therapeute!

Laat het allemaal niet zover komen, en trek tijdig aan de alarmbel. Vanaf de eerste tekenen is het belangrijk  om af en toe ballast af te werpen. Het lichaam die onder spanning komt te staan, heeft nood aan ontspannende, energetische behandelingen. Met mijn jaren ervaring voel ik precies wat je nodig hebt. Jouw lichaam en geest zal je dankbaar zijn als je kiest voor een zalige behandeling bij KaFlex!!

nek-rug

Laat je verlossen van lichamelijke en mentale spanningen.

Via de intuïtieve massage van 60 of 90 minuten ga ik gericht werken aan jouw klachten. Bij zware klachten zijn 2 of 3 behandelingen kort op elkaar aangewezen. Daarna is onderhouden de boodschap. Om de 4-5 of 6 weken. Vergeet niet dat klachten er niet in 1,2,3 waren en ze dus ook de tijd nodig hebben om weer weg te gaan. Ook als het moeilijk is om meteen de oorzaak van het probleem aan te pakken, is herhaling op korte termijn zeer belangrijk.

Massage heeft een gunstige invloed op onder meer het autonoom zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het verhoogt de hoeveelheid endorfine en oxytocine in het lichaam. Ze verminderen stress en nog beter: stimuleren het geluksgevoel. Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatige massages het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt.

En dat is goed nieuws voor de werking van het immuunsysteem, oftewel: het verhoogt je weerstand.

Ik werk stevig door op de spieren en voel waar je lichaam triggerpoints heeft gevormd.

Triggerpoints zijn bij het grote publiek nog steeds onbekend, en het woord komt in gewone woordenboeken niet voor. Medische woordenboeken en andere medische verwijzingen geven triggerpoints nou pas enige erkenning, al is het op zijn best nog niet veel meer dan hier en daar een verdwaalde paragraaf.

Jammer, want triggerpoints zijn echt en in vele van onze lichamen terug te vinden en ze kunnen best vervelende klachten geven. Het is een gevoelige plek in een skeletspier die verband houdt met een zeer gevoelige voelbare verdikking in een strakke streng. Bij compressie is deze plek pijnlijk en kan karakteristieke afgeleide pijn, afgeleide gevoeligheid, motorische disfunctie en autonome verschijnselen oproepen. In gewone mensentaal betekent dit dat een triggerpoint een gevoelig plekje is in een strakke streng spierweefsel dat pijn doet als je er op drukt. Als je erop drukt, kan het de symptomen waarvan je al last had opnieuw opwekken, en zo bevestigen dat je het juiste punt hebt gevonden.

Door de triggerpoints te gaan behandelen, gaan ook de klachten verdwijnen die ze je gaven.

Ze gaan niet in 1 keer weg en soms is het ook nodig dat je bepaalde situaties in je leven verandert die ervoor zorgen dat je steeds triggerpoints ontwikkelt. Een slechte houding, veel stress, ongezonde voeding, of een combinatie van de 3. Het zijn allemaal mogelijke oorzaken.

Door je op regelmatige basis te laten behandelen, ben je al aardig op weg. Elke klant is anders en dient een andere aanpak. Ik voel bij elk van mijn klanten welke aanpak de beste is. Ik kan jou adviseren en begeleiden en samen zien hoe we het verder aanpakken.

Lichaam en geest

Na een massage zal je merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hierdoor heb je er ook lang na de massage nog profijt van. Je hebt minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk, hoge/schommelende bloedsuikerspiegel en andere spanningen.

Geestelijk gebeurt er ook wat met je. Je zou het kunnen ervaren als ‘meer ruimte in je hoofd’, nieuwe energie, zin om je doelen na te streven en een groter bewustzijn van je lichaam, oftewel: je voelt je beter.

Pijn of klacht

Een massage heeft ook een helende werking als het wordt ingezet ter behandeling van een klacht. Al met al kun je zeggen dat een goede massage een effectieve, natuurkundige therapie is die zowel preventief, ter ontspanning als klachtgericht kan worden toegepast.

Ik ben geen dokter en kan dus geen diagnose stellen, bij ernstige klachten of twijfels, word je sowieso doorverwezen naar een arts/homeopaat.

Bij het niet nakomen van de afspraak zonder verwittiging binnen de 48u, wordt de behandeling volledig in rekening gebracht.

Annuleren dient altijd telefonisch (0474/56 35 67)