Bedankt lieve trouwe klanten

Tot op het moment van schrijven en ik mijn verhaal klaar heb in mijn hoofd, ben ik nog steeds aan het twijfelen als ik het straks wel ga posten.

Het is me volledig blootgeven, maar ik schrijf het omdat iedereen daar een les uit zou kunnen trekken. Een les die ik ook heb moeten trekken en die ik misschien tot op vandaag nog steeds niet volledig doorvoel.

Niks is zoals het lijkt. 

Een zelfverzekerde foto op facebook, een mooie website, een sjieke praktijk. Het is er allemaal wel maar misschien vind je het niet zo spectaculair meer als je mijn verhaal leest.

Ik wil mijn klanten laten zien hoe het echt achter de schermen is en niet weer het eerste beste succesverhaal waarbij alleen de mooie zaken worden aangehaald en uitvergroot. Die verhalen, waar je ze ook leest zijn fake. Alles is Yin en Yang, en dat is bij iedereen zo.

Goede tijden, slechte tijden 😉

De naam Karen staat voor puur. Ik wil me dan ook zo tonen. Puur zijn is voor mij ook de twijfel kunnen laten zien, de onzekerheid, de mislukkingen. Ik weet dat zoveel mensen onzeker zijn over wie ze zijn.

Mede door Social media, want dit is het moderne vergif.

Om een voorbeeld te geven hoe Social media werkt. Ik plaatste vrijdag een foto op Facebook van mezelf voor mijn massagetafel en plaatste daar een quote bij. De likes volgden, maar wat de mensen van de like niet wisten is dat ik die dag een hele namiddag zwaar verkouden had gewerkt en ik ’s avonds pompaf in mijn bed was moeten gaan met spierpijn. Mijn pilletje van de voormiddag was uitgewerkt. Ja ook ik die zweer bij homeopathie en kruiden, moet me soms ook overgeven aan wat chemische spul. Geloof me, met 1 à 2 chemische pilletjes in een jaar kom ik toe hoor. Ik wil maar zeggen dat we zo vaak enkel het mooie zien, en doordat niemand zich bloot durft te geven over wie we echt zijn, we een verkeerd beeld krijgen.

Om maar enkele voorbeelden te geven: 

Jaren zijn er over onze KaFlex website gegaan zoals hij nu is (zowel inhoudelijk als lay-out). Mijn man heeft bij de start de website opgebouwd en de eerste content geschreven omdat ik zou kunnen starten. Ik wist zelf niet eens wat ik er op wilde plaatsen. Blijkbaar wist Kwinten beter wat ik wou en kon dan ik zelf. Over de jaren heb ik de content aangepast en van hem geleerd om mijn website zelf te beheren. Maar dat neemt niet weg dat mijn man nog steeds heel veel werk heeft met de IT kant van KaFlex 😉

7 jaar heeft het geduurd eer ik vol zelfvertrouwen op een foto voor mijn website kon poseren. Toen ik begon met mijn praktijk, besefte ik dat dit mijn zelfvertrouwen nihil was. Alleen bij klanten die zelf de weg hadden gevonden naar de praktijk, kon ik zelfverzekerd zijn. Omdat ik niet het gevoel had dat ik me moest bewijzen. Zij waren al overtuigd over wat ik deed want ze waren langs gekomen. Maar mensen waarvan ik aanvoelde dat zij niet openstonden voor wat ik doe, kon ik op geen normale manier mijn job inhoud uitleggen.

Ik wil in dit artikel geen reclame maken voor wat ik doe, of voor eender welke therapie, want daar dient het niet voor maar het is wat het is. Hypnose is mijn redding geweest op gebied van zelfvertrouwen. Door aan zelfhypnose te doen, heb ik via suggesties meer zelfvertrouwen gekregen en mijn onderbewustzijn veranderd. Maar ook het lezen van heel veel boeken waren een keerpunt. Zowel boeken over zelfvertrouwen maar ook boeken over het universum, de wet van de aantrekkingskracht, over de ziel, …

Ik heb nog steeds heel veel te doen rond dat zelfvertrouwen maar ik heb ook de juiste mensen aan mijn kant daarvoor. Mensen die in mij geloven. Mensen die meer potentieel in mij zien als ik zelf. Van mijn gezin, mijn beste vriendin, tot mijn boekhouder.

Die praktijk is niet de mijne. 

Het meest pijnlijke onderwerp heb ik gelaten tot het laatste, maar het is ook een deel van mezelf en mijn zaak.

Mijn klanten weten dat ik begonnen ben in de Oude weg. Daar had ik de bureauruimte ingericht als praktijk. We hebben dat huis 15 jaar geleden beginnen huren aan de biologische vader van Kwinten. Ik was toen 19 jaar, Kwinten 23 jaar. Wij waren niet van het standpunt om nog jaren bij Hotel mama te blijven wonen om te sparen maar wij volgden de weg van de Liefde en wilden vooral samen zijn! Het was de keuze van ons hart en niet van ons verstand maar ik zou het meteen opnieuw doen.

Vandaag wonen wij daar niet meer! In juni dit jaar zijn wij op 3 weken tijd verhuisd. Het was een lijdensweg van februari tot juni, want wat we niet wisten wanneer we ons hart en de weg van de Liefde volgden 15 jaar geleden, was dat wij een strijd gingen moeten voeren met Kwinten zijn biologische vader. Mijn man had een zware les te trekken in dit leven en ik moest hem daarbij helpen. Zijn eeuwige respect, liefde en dienen voor alles en iedereen moest hij nu ombuigen naar streven naar rechtvaardigheid voor zichzelf en zijn gezin, ongeacht welke stappen hij daar moest voor nemen.

In februari hadden wij het nieuws gekregen dat het huis werd verkocht. Onze ergste nachtmerrie was werkelijkheid geworden. Waar wij jaren over hadden wakker gelegen en elkaar keer op keer moesten van gerust stellen was nu toch werkelijkheid geworden.

Omdat KaFlex Karen is en Karen KaFlex, vind ik dat mijn klanten en potentiële klanten gerust mogen weten dat niet alles van een leien dakje loopt bij ons en dit alles heel zwaar te dragen was. Het huis waar we onze 3 kinderen hebben thuis gebracht, de vele feestjes, de veranderingen die we deden aan het huis en de vele herinneringen. Alles lijkt zover weg.

Wat volgde was gelukkig toch wel een succesverhaal. Door onze vechtlust, door enkele acties die we voordien hadden gedaan en veel geluk hadden wij al snel ons eigen huis ergens anders in Adegem gekocht. Hoe dankbaar ik daar elke dag voor ben, is onbeschrijfelijk. Het huis die we kochten is van Kwinten zijn meme die 3 jaar geleden overleden is. Zelfs vanuit de hemel zorgt ze voor ons. Dank u wel Jenny.

Omdat ik dus nog geen praktijk heb thuis, gebruik ik nu dus de ruimte in de Binnenwereld in Adegem. Ook terug heel dankbaar dat ik het daar kan doen.

Mijn klanten hebben dus al heel wat moeten mee verhuizen want de zomer hebben we doorgebracht in een ander huurhuis waar ik ook mijn klanten heb behandeld en ik wil er bij deze gebruik van maken om jullie te bedanken om zo trouw aan KaFlex te zijn.

Zo zie je maar dat achter mooie zaken, mooie foto’s, leuke social media toch iets anders kan schuilen.

Wij ervaren de weg die we tot op vandaag aflegden als een proces die zo moest gebeuren, want wij zijn hieruit verder kunnen groeien. Wij hebben nu alles waar we jaren van gedroomd hebben! Het was allemaal deel van het Grote Plan. Onze kracht was vooral dat wij op elk moment positief zijn blijven denken. 

Durf jij jezelf ook bloot geven?

Heb jij ook al eens een foto gepost die er leuker uitziet voor de buitenwereld dan het in werkelijkheid is?

Of heb jij ook je eeuwige twijfels ook al komt het niet zo over?

Weet je ook dat sommige dingen moeten gebeuren om het dan veel beter te hebben en heb je daar ervaring mee?