Japanse gezichts-nek en hoofdmassage

Japanse gezicht-nek en hoofdmassage

 

Een unieke vorm van ontspanning!!

Deze massagevorm is een verfijnde massage die de oppervlakkige en diepe gezichts en nekspieren, drukpunten en meridianen behandelt volgens Japanse medische traditie. Deze behandeling werkt in de diepte om zo de bloedcirculatie te stimuleren en de toxines vrij te maken van de onderhuid. Doordat deze massage de huid tevens strakker maakt, zullen rimpels minder zichtbaar zijn. Door deze massage wordt u niet enkel verwend, maar bovenal zal uw gezicht uw gezondheid laten uitstralen.

Japanse gezichts-nek en hoofdmassage bestaat uit een ontspannende schouder en nekmassage, een massage van de gezichtsspieren, stimulatie van de meridianen en een hoofdhuidmassage. Het heeft niet alleen een natuurlijke facelift effect, maar harmoniseert ook uw lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Daarnaast verhoogt en optimaliseert het de immuniteit van het hormonale systeem. U voelt zich na de massage heerlijk ontspannen.

Bovendien is deze hoofdmassage gebaseerd op een Japanse techniek die al 3000 jaar oud is. We werken met de duimen en vingers op het hoofd en het gezicht. De behandeling op dit gebied moet zo zachtaardig zijn dat men ontspant, maar toch ook weer zo krachtig dat geblokkeerde energie wordt vrijgemaakt.
Deze hoofdmassage kan een aanvulling zijn op een lichaamsmassage, reiki, enz. Maar vooral telt deze massage als afzonderlijke massage, als een volwaardige behandeling.

Nekklachten en spanningshoofdpijn

Vele therapeuten vergeten wel eens dat nekklachten, maar ook spanningshoofdpijn het gevolg kunnen zijn van een ‘gespannen hoofd’. De schedel is namelijk bedekt met spieren en die worden veelal vergeten. Ik ga diep op deze spieren gaan masseren; afwisselend met zachtjes plukken aan het haar, om die toxines vrij te maken en endorfine te gaan opwekken. Het is een zalige vorm van ontspanning en iedereen komt hier als nieuw van de massagetafel na een uurtje genieten.

In het hoofd overheerst het verstand. Hier wordt het denkwerk verricht, hier worden via de zintuigen indrukken opgedaan en verstandelijk op een rijtje gezet, en hier wordt controle over het gevoel uitgeoefend. In het hoofd zetelt het ik (ego). Teveel met het hoofd bezig zijn en veel ingespannen denken heeft gevolgen voor alle functies in het hoofd en het lichaam.

Het hoofd rust op de nek. De spieren van de nek en schoudergordel houden het hoofd rechtop. Door geestelijke overbelasting kan het hoofd te zwaar worden en zullen de nekspieren dit compenseren.

Door een japanse gezichts-nek en hoofdmassage kan je het hoofd helemaal leegmaken, en op die manier ontspant ook de rest van het lichaam.

De voordelen van een Japanse gezichtsmassage

– verbeterde bloed-, zuurstof-, lymfe- en energiedoorstroming;
– heeft een verjongend effect en is de meest efficiënte natuurlijke behandeling tegen rimpels;
– stimuleert een natuurlijke face-lifting;
– verzacht de huid;
– is verfrissend en zeer ontspannend.

Om een verjongende, face-liftende werking te bekomen, zijn meerdere behandelingen nodig. Regelmatige massage zal meer effect hebben dan een groter aantal sessies op korte termijn om daarna alles stil te leggen.